Fattaluuta
PDF Tulosta Sähköposti

 

Fattaluuta - apuna asioinnissa
Tarvitsetko tukea asioidessasi palveluissa tai virastoissa?
Etkö tiedä, mihin sinun pitäisi ottaa yhteyttä?
Koetko, että ongelmien jakaminen ja tuen saaminen auttaisi elämässäsi eteenpäin?

Pyydä avuksesi Stop Huumeille ry:n koulutettu fattaluuta, joka auttaa sinua löytämään palveluihin, tulee mukaasi palvelukäynneille, on tukenasi ja tarvittaessa auttaa vaikkapa lomakkeiden täytössä. Apua saat esimerkiksi toimeentulotukeen ja Kelaan liittyvissä ongelmissa.

Fattaluudat päivystävät myös virastojen auloissa ja tarjoavat vertaispalveluohjausta apua tarvitseville. Voit törmätä fattaluutiin esimerkiksi Kelan sekä sosiaalisen ja taloudellisen tuen palvelupisteiden auloissa. He tulevat tarvittaessa mukaan varatuille ajoille sekä lähtevät mukaan myös muihin palveluihin. Tule rohkeasti kohtaamaan ja kysymään!

Fattaluuta - oletko se sinä?
Stop Huumeille ry:n Fattaluuta-hankkeessa koulutetaan vertaisia toimimaan neuvonantajina ja tulkkeina ihmisille, jotka tarvitsevat apua palveluissa ja virastoissa. Koulutuksissa käsitellään tärkeimpiä palveluita ja niihin hakeutumista sekä elämänhallinnan alueita. Fattaluudat tekevät vapaaehtoistyötä omien voimavarojensa mukaan koulutuksien aikana ja niiden jälkeen vertaispalveluohjaajina. Fattaluuta-koulutukset avaavat ovia työelämään, sillä koulutetut fattaluudat ovat työllistyneet virastoihin sekä aloittaneet sosiaalialan koulutuksia Stopin järjestämän koulutussarjan jälkeen.

Voit osallistua koulutuksiin päivittääksesi omat tietosi virastoviidakosta tai jos tarvitset tietoa erityisesti tietystä osa-alueesta. Sinun ei siis heti tarvitse tietää, haluatko toimia tukihenkilönä. Pyydä lisätietoja ja ajankohtainen koulutusaikataulu!

Toiminta on maksutonta ja perustuu vapaaehtoisuuteen, päihteettömiin vaihtoehtoihin ja vertaistukeen. Ainoa edellytys toimintaan osallistumiselle on päihteettömyys ja lääkkeettömyys Stopin tiloissa ja tapahtumissa.

Katso paikkakuntasi toimintamuodot toimipisteen sivuilta.

Ota yhteyttä Helsingin Stoppiin tai tule käymään Itä-Pasilan toimipisteessämme!

Poreile Streittinä!